Κρήτη: Στους δρόμους και σήμερα για Δημόσια Υγεία και Παιδεία

Στους δρόμους θα βρίσκονται και σήμερα οι Κρητικοί για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος στην Υγεία και την Παιδεία. ΟΙ εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο, με αποφάσεις τόσο του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας όσο και της ΕΛΜΕ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.30 μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Ενώ στα Χανιά και στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο από τους φορείς της περιοχής για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά:

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ώρα 1:30 μμΣυγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Κρήτης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, συμμετέχουν στην Πανελλαδική Στάσης Εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ,  την Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2024 από τις ώρα 11.00 π.μ. μέχρι τις 17:30 μ.μ., προκειμένου να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, καλούν τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 8 Φλεβάρη και ώρα 13:30 μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Διεκδικούμε:

  • Πραγματικές αυξήσεις 10%, επαναφορά 13ου & 14ου μισθού και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.
  • Συνεχίζουμε μαζικά με απεργία-αποχή ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση» των νόμων 4692/20 και 4823/21. Απαντάμε δυναμικά απέναντι στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ που σέρνει, για ακόμη μια φορά, τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας στα δικαστήρια.
  • Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Για το Νοσοκομείο Χανίων

Παγχανιώτικο συλλαλητήριο υπεράσπισης του νοσοκομείου Χανίων και όλων των δημόσιων δομών υγείας του Ν. Χανίων, θα γίνει σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ., στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, σύμφωνα με απόφαση μαζικής σύσκεψης που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και πρωτοβουλία της Ένωσης Γιατρών Ν. Χανίων και του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων και του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σχεδόν σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Προβλήματα τα οποία οδηγούν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της εξουθένωσης και της παραίτησης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την παραίτηση Παιδοχειρουργού του νοσοκομείου Χανίων, στην οποία ζητήθηκε να διανύει 110 χιλιόμετρα κάποιες ημέρες την εβδομάδα, για να καλύπτει εφημερίες στην Παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Η πλειοψηφία των ομιλητών ανάδειξε την ανάγκη κλιμάκωσης και ενίσχυσης του αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας υγείας, ο οποίος, όπως τονίστηκε πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των σωματείων και των φορέων των Χανίων.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν καθημερινά οι αποφάσεις συμμετοχής σωματείων και φορέων στην συγκέντρωση.

Ήδη καλέσματα συμμετοχής έχουν ανακοινωθεί από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, τον Σύνδεσμο Οικοδόμων Χανίων, το Σωματείο ΔΕΥΑΧ, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Με το πλαίσιο που συναποφασίστηκε στη σύσκεψη διεκδικούν:

  • Πλήρη στελέχωση με ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την κάλυψή τους
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές θέσεις εργασίας (ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, Επικουρικούς) χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
  • Ουσιαστική αύξηση των μισθών όλων των υγειονομικών.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί